Ansøgninger fylder for meget

Det er kunst at skrive en ansøgning. Den må ikke fylde for meget og de vigtige oplysninger skal frem i lyset.

Arbejdsgivere og rekrutteringsbureauer bruger ikke lang tid på at læse din ansøgning. Tiden står ikke mål med den tid, som du har brugt på at skrive den. Det er fordi ansøgningen, som oftest, kun bruges til at få et forhåndsindtryk af dig. Er du interessant i forhold til det aktuelle job, og kan du tilføre merværdi til virksomheden.

Hvorfor skal vi vælge dig

Mange ansøgninger er en slavisk gennemgang af tidligere bedrifter. De resultater som du har opnået, dem får den nye arbejdsgiver ingen gevinst af, og de fremgår af dit CV. Derfor skal du bruge ansøgningen til at fortælle noget andet. Med andre ord skal din ansøgning være skarp og præcis.

Hvad laver du lige nu, og hvad er dine ønsker og forventninger til fremtiden. Den kombination i forhold til hvordan du kan spille det ind i virksomheden, det er interessant.

Du bør fortælle:

  • Hvad du kan bidrage med i forhold til det ledige job
  • Hvad er din dybeste motivation for at søge stillingen
  • Hvad får virksomheden ud af at ansætte dig
  • Hvor ser du dig selv i fremtiden

Det skal du fortælle på den berømte ”ene side”, som den gyldne tommelfingerregel. En´ side til at gøre os nysgerrige, sultne på at finde ud, hvem du er og hvad du kan.

Brug ti minutter på facadepudsning

Til slut skal du læse ansøgningen grundigt igennem og husk stavekontrollen. Er du ordblind så fortæl det, ellers tæller stavefejl som minuspoint.

Forsøg på at forkorte din ansøgning. Det gør du ved at læse den igennem nogle gange og slette overflødige ord. Ved den metode kan du som oftest fjerne op til 10% overflødig tekst.

Vedhæft et aktuelt billede af dig selv. Husk, det skal ikke være med børnene på armen, på bryllupsrejse eller iført ski og solbriller på pisten.

Gem din ansøgning i PDF format. Det er professionelt og mindsker risikoen for trælse fejl.