Chefen har sceneskræk

Den røde lampe lyser på kameraet, videotid. Bag stativet står din kommunikationsmedarbejder, der de seneste dage har forsøgt at indgyde dig ro og med overbevisning i stemmen fortalt dig, at video er vejen frem.

Til hvad, det spørgsmål må du godt stille

Hvem af os har ikke set chefen over intranettets formiddagsudsendelse, stift opstillet, med den nødvendige ”levende bagvæg” af grønt eller veltilrettelagte indlæg med personaler, der går forbi i baggrundens gangareal for at signalere liv. Kropssproget går lige igennem på skærmen, de udenadlærte ord lyder anstrengte og chefen bliver utroværdig.

Personalet får dig i stereo, flere gange dagligt. På storrumskontoret afspilles du på forskellige tidspunkter af dagen, nogle samles flere gange om en skærm for at tolke, eller bare se på i endnu et fællesskab, tidsrøverne drøfter højlydt din performance, og til sidst så ønsker man, at der var udleveret headset til alle, så støjen stopper. Produktionen, værkstedet, de som er ude på kundebesøg, rengøringen, kundeservice, de så dig desværre ikke, for de har ikke mulighed for at se den i arbejdstiden.

Brug det visuelle ord og lad medarbejderen læse i fred og ro

Du er sikkert en dygtig leder, en driftig forretningsmand, der kan omsætte ideer, tanker og investeringskroner til en pengetank, der betaler skat, løn til medarbejderne og sikrer det danske samfund lidt velfærd. Det er ikke dit skærmtække, der har gjort arbejdet.

Kommunikationen med personalet er vigtig. En synlig og tilgængelig leder, der fortæller om virksomhedens visioner og strategi, og om mål, der skal nås for alle kan bevare deres arbejdsplads.

Du kan sende en løbende orientering, en nyhedsmail, et nyhedsbrev, et indlæg i personalebladet eller stille dig op på en ølkasse til et fyraftensmøde. Fordelen ved det skrevne ord er, at du lynhurtigt kan udsende information, som enten er nice- eller need to know. Modtageren vælger selv, hvornår de vil læse, de kan skimme og gå direkte til det, som vedrører dem og de kan genlæse informationen uden at skulle starte en videosession forfra.

Det skrevne sprog kan virke ukomfortabelt for mange

Sammensætningen af bogstaver er en kunnen, et talent som andre fagligheder. Enten flyder ordene fra tastaturet, hvad enten det er faglitterære besværligheder eller nyhedsbrevets lettere genre, eller også forkramper dine ord og udsættes til en anden dag. Genkender du det, så giv mig et kald og få hjælp til at fikse din kommunikation. Det giver dig tid til at lede din virksomhed.